Požarského karbanátky

42
- reklama -

Suroviny

300 g vykostěného a kůže zbaveného slepičího a kuřecího masa
2 plátky tvrdší veky
2 vejce
1 lžíce sladké smetany
50 ml mléka
1 lžíce másla
muškátový oříšek
sůl
podle potřeby strouhanka
olej a máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso dvakrát umeleme. Přidáme veku namočenou v mléce, 1 žloutek, smetanu, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, osolíme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme a zapracujeme změklé máslo a vytvarujeme karbanátky, které namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance.


    Zobrazit celý recept

  2. Smažíme z obou stran v horkém oleji smíchaném s máslem. Podáváme s opečenými brambory a dušenou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Dmitrij M. Požarskij – staroruský národní hrdina a vojevůdce(1578 – 1642)

Zdroj: Teletext ČT