Povidlový perník bez vajec

68
- reklama -

Suroviny
1 hlubší středně velký plech

NEZBYTNÉ:
400 g mouky (polohrubá nebo hladká)
1 kypřící prášek do perníku
1 PL skořice
2 vrchovaté PL holandského kakaa
1 PL sody
200 g cukru
500 ml mléka
160 g povidel
3 PL oleje
MŮŽETE PŘIDAT:
kandované ovoce nebo různé oříšky, rozinky, kousky čokolády, vločky, kokos, kůru i šťávu z citrusů, trochu rumu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

  2. V míse smícháme všechny sypké suroviny.

  3. Poté přidáme všechny ostatní. Pořádně mícháme, dokud těsto není hladké. Nesmí být moc tekuté ani úplně tuhé. Akorát na přelití do olejem vymazaného a kokosem vysypaného plechu.

  4. Pečeme při 180 stupních 15-20 minut. Zkoušíme špejlí, jestli je perník hotový.

  5. DOZDOBENÍ:
    poleva z cukru a šťávy z citrusů; jakákoliv čokoládová poleva; šlehačka…atd.

    Dále můžeme perník rozkrojit a promazat nějakou pikantní marmeládou či povidly.

Poznámka od kuchařky

PL = polévková lžíce; L = lžička

Recept pochází z Maminčiných receptů.