
- reklama -
Suroviny
1 hlubší středně velký plech
- NEZBYTNÉ:
- 400 g mouky (polohrubá nebo hladká)
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 PL skořice
- 2 vrchovaté PL holandského kakaa
- 1 PL sody
- 200 g cukru
- 500 ml mléka
- 160 g povidel
- 3 PL oleje
- MŮŽETE PŘIDAT:
- kandované ovoce nebo různé oříšky, rozinky, kousky čokolády, vločky, kokos, kůru i šťávu z citrusů, trochu rumu
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
-
V míse smícháme všechny sypké suroviny.
-
Poté přidáme všechny ostatní. Pořádně mícháme, dokud těsto není hladké. Nesmí být moc tekuté ani úplně tuhé. Akorát na přelití do olejem vymazaného a kokosem vysypaného plechu.
-
Pečeme při 180 stupních 15-20 minut. Zkoušíme špejlí, jestli je perník hotový.
-
DOZDOBENÍ:
poleva z cukru a šťávy z citrusů; jakákoliv čokoládová poleva; šlehačka…atd.Dále můžeme perník rozkrojit a promazat nějakou pikantní marmeládou či povidly.
Poznámka od kuchařky
PL = polévková lžíce; L = lžička
Recept pochází z Maminčiných receptů.
Kuchařka: Arlena