- reklama -
Suroviny
2 porce
- cca 250 g širokých nudlí (nebo jiných těstovin)
- sůl
- máslo
- 4 -5 lžic švestkových povidel
- černý čaj (vařený), případně rum…
- moučkový cukr (není nutný)
- olešnický tvaroh
Postup přípravy receptu
-
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.
-
Během vaření nudlí rozmícháme do požadované hustoty (krémová konzistence) v hrníčku povidla s černým čajem, převařenou vodou nebo pro dospěláky s přídavkem rumu, slivovice nebo likérem dle chuti (prosím, ne 1:1 :-)).
-
Hotové těstoviny scedíme, promícháme nejprve s kouskem másla, pak přilijeme a vmícháme povidla. Kdo chce, může nudle na talíři povidly přelít.
-
Povidlové nudle nandáme na talíře, posypeme rozdrobeným olešnickým tvarohem dle chuti, kdo chce, může ještě pocukrovat (záleží na sladkosti povidel), pokapeme rozpuštěným máslem a podáváme.
Kuchař: recepty73