
- reklama -
Suroviny
- 250 g povidel
- 250 g cukru krystal
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla
- 4 vejce
- —
- 2 šlehačky
- 2 ztužovače šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve rozpustíme máslo a metličkou spojíme s povidly. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Do ušlehaných vajec pomalu přimícháme máslo s povidly a mouku.
-
Směs nalijeme na plech s vyšším okrajem a pečícím papírem. Pečeme na 190 st. cca 15 – 20 minut.
-
Šlehačku vyšleháme a rozetřeme na vychladlou buchtu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Šéfkuchař Pavel Václavík z Velkých Karlovic. Upraveno, původní recept je bez šlehačky.
Kuchařka: mika59