Povidlová buchta se šlehačkou

52
- reklama -

Suroviny

250 g povidel
250 g cukru krystal
250 g hladké mouky
150 g másla
4 vejce
2 šlehačky
2 ztužovače šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve rozpustíme máslo a metličkou spojíme s povidly. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Do ušlehaných vajec pomalu přimícháme máslo s povidly a mouku.


    Zobrazit celý recept

  2. Směs nalijeme na plech s vyšším okrajem a pečícím papírem. Pečeme na 190 st. cca 15 – 20 minut.

  3. Šlehačku vyšleháme a rozetřeme na vychladlou buchtu.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Šéfkuchař Pavel Václavík z Velkých Karlovic. Upraveno, původní recept je bez šlehačky.