Potahovací hmota na dort i zdobení

145
- reklama -

Suroviny

200 g marshmallow
400 g prosátého cukr moučka
2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Marshmallows si dáme do větší mísy, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do mikrovlnné trouby. Necháme z bonbonů udělat takovou „kaši“ jako karamel. Během ohřívání v mikrovlnné troubě si ale dáváme pozor na to, aby nám marshmallows nepřetekly – nabobtnají. Občas zamícháme.

  2. Po vytvoření námi požadované hmoty, vyjmeme nádobu z mikrovlnné trouby a přidáme polovinu cukru. Nedivte se, bude to velmi lepkavé a tekuté. Hmotu si předěláme na vál a vyválíme se zbytkem cukru, pokud bude hmota moc tuhá, přidáme trochu vody. A kdyby naopak byla moc řídká a lepivá, dáme navíc další cukr. Nic se tím nezkazí.

  3. Můžeme použít i potravinářské barvy 🙂

Poznámka od kuchařky

Já jsem do hmoty dala asi tak o třetinu více cukru, abych ji dostala do požadované konzistence.