
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 filety pangasia (nebo tresky)
- 1 litr mléka
- 4 lžíce másla
- 1 cibule
- hrst nasekané pažitky
- 3 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Mléko osolíme, opepříme, přidáme lžíci másla a pažitku a přivedeme k varu.
-
Plotýnku stáhneme na co nejmenší teplotu, těsně pod bod varu a vložíme rozpůlené rybí filety.
-
Necháme pošírovat 15 minut, vyjmeme a zabalíme do alobalu.
-
Zbylé máslo rozehřejeme a dozlatova opečeme nasekanou cibulku.
-
Zasypeme moukou a umícháme jíšku, kterou zalijeme horkým osoleným mlékem s pažitkou.
-
Stáhneme teplotu a omáčku asi půl hodiny prováříme.
Kuchařka: Eliza