
Suroviny
2 porce
- 2 čerstvé žampiony portobello
- 120 g sýru Raclette Livradoux – zrající sýr
- 1 vejce
- 2 plátky sušené šunky
- sůl a bílý pepř
- cca 40 g strouhanky ze staršího rohlíku
- olej
Postup přípravy receptu
-
Steakové žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit nebo je dáme volně upéct s naplněnými žampiony, případně je použijeme do polévky…
-
Raclette sýr nakrájíme do misky, přidáme pokrájenou sušenou šunku a vejce. Dle chuti osolíme, směs promícháme a dle potřeby (hustoty směsi) zahustíme strouhankou. Tu dáváme čerstvou, ze staršího, ne zcela tvrdého pečiva, kterou rozmixujeme nebo nastrouháme.
-
Směs rozdělíme do klobouků žampionů, lehce přimáčkneme, žampiony vložíme do olejem vytřené zapékací misky, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na 25 minut. Pak odklopíme a krátce dopečeme vršky náplně dozlatova.
-
Podáváme s čerstvou zeleninou, zeleninovými saláty, opečenými tousty, bramborovou kaší…