
Suroviny
4 porce
- 4 žampiony portobello
- 200 g cukety
- 50 g cibule
- 1 ks červené papriky
- 3 stroužky česneku
- 100 g mozzarely
- 8 lístků bazalky
- dvě lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Žampiony pokapeme olejem a vložíme do rozpáleného optigrilu na program Zelenina. Necháme dvě minuty grilovat a vyjmeme.
-
Cuketu a papriku nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Bazalku nasekáme na nudličky. Na oleji v pánvi orestujeme dosklovata česnek a cibuli, přidáme papriku a cuketu. Orestujeme dozlatava. Osolíme a opepříme. Necháme zchladnout a přidáme natrhanou mozzarellu a sekanou bazalku. Promícháme.
-
Připravenou směsí naplníme portobella a vložíme do optigrilu rozpáleného na program Steak. Grilujeme do fáze Medium.
Poznámka od kuchařky
S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok! Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo!