Portobello (nejen) se sušenými rajčaty

73
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 ks žampionů portobello
100 g Ementálu nebo Goudy…
80 g šunky dušené, zauzené, od kosti…
5 – 6 lžiček sušených rajčat nakládaných v oleji
1 vejce
2 lžíce strouhanky – čerstvé
máslo nebo olej
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s naplněnými žampiony, případně je použijeme do polévky…

  2. Tvrdý sýr nastrouháme do mísy, přidáme drobně pokrájenou šunku, nasekaná rajčata, vejce, strouhanku nastrouhanou z ne zcela tvrdých rohlíků, sůl dle slanosti sýru a šunky a opepříme.

  3. Vše promícháme a směs rozdělíme do klobouků žampionů, které přendáme do zapékací mísy vymazané máslem nebo olejem, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut. Pak odklopíme a krátce dopečeme vršky náplně dozlatova.

  4. Podáváme s čerstvou zeleninou, zeleninovými saláty, opečenými tousty, bramborovou kaší…