
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 ks žampionů portobello
- 100 g Ementálu nebo Goudy…
- 80 g šunky dušené, zauzené, od kosti…
- 5 – 6 lžiček sušených rajčat nakládaných v oleji
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky – čerstvé
- máslo nebo olej
- sůl
- pepř mletý
Postup přípravy receptu
-
Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s naplněnými žampiony, případně je použijeme do polévky…
-
Tvrdý sýr nastrouháme do mísy, přidáme drobně pokrájenou šunku, nasekaná rajčata, vejce, strouhanku nastrouhanou z ne zcela tvrdých rohlíků, sůl dle slanosti sýru a šunky a opepříme.
-
Vše promícháme a směs rozdělíme do klobouků žampionů, které přendáme do zapékací mísy vymazané máslem nebo olejem, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut. Pak odklopíme a krátce dopečeme vršky náplně dozlatova.
-
Podáváme s čerstvou zeleninou, zeleninovými saláty, opečenými tousty, bramborovou kaší…
Kuchař: recepty73