
Suroviny
- 4 bulky na hamburgery, nejlépe domácí
- 4 velké žampiony portobello
- 1 zralé avokádo
- 1 velká červená cibule
- nějaký salát, co je zrovna po ruce
- sůl, pepř
- olivový olej
- citronová šťáva
- 4 vejce
- 2 lžíce octa
Postup přípravy receptu
-
Jako první jsem připravila avokádový krém. Oloupané avokádo jsem rozmačkala vidličkou, osolila, opepřila a ochutila citronovou šťávou.
-
V hlubším hrnci jsem nechala dojít vodu se dvěma lžícemi octa těsně pod bod varu, takových 80-90°C. Vejce jsem si rozklepla každé zvlášť do hrnku, ve vodě udělala vařečkou vodní vír a vlila vejce. Ztracené vejce jsem vařila tak po dvou kusech 3,5 minuty. Po uvaření jsem je opatrně přendala do hrnce se studenou vodou, aby zůstal žloutek tekutý.
-
Červenou cibuli jsem nakrájela na plátky, potřela olejem a opekla na grilovací pánvi.
Žampiony jsem potřela z obou stran olivovým olejem, osolila, opepřila a zprudka opekla z obou stran.
Ogrilované žampiony jsem dala dopéct do trouby při 180°C na 5-7 minut. -
Bulky jsem rozkrojila na půl a opekla na grilu.
Jako první jsem bulku potřela avokádovým krémem, přidala salát, cibuli, žampion a ztracené vejce.