
Suroviny
2 – 3 porce
- 2 kuřecí stehna
- 1 l vody
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky pepře
- 2 kuličky nového koření
- 1 pórek
- 3 rajčata
- 100 g loupaných mandlí
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 hrst hladkolisté petrželky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna vložíme do hrnce, přidáme vodu a koření a uvaříme do měkka (asi hodinu).
-
Vyjmeme z hrnce, necháme zchladnout a odstraníme kůži a obereme maso, které nakrájíme do misky na kousky. Z vývaru můžeme uvařit třeba polévku.
-
Pórek pečlivě očistíme, nakrájíme na kolečka, rajčata nakrájíme na kousky a oboje přidáme k masu.
-
Mandle můžeme orestovat nasucho na pánvi nebo přisypat jen tak.
-
Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a přidáme nadrobno nasekanou petržel. Necháme 1 hodinu odpočinout v lednici.
Poznámka od kuchařky
Pokud se vám zdá, že u mě nevidíte přetržel, tak ji tam opravdu nevidíte 🙂 já ji moc nemusím, tak jsem si vystačila jen s jednou lžičkou sušené, kterou jsem přidala hned po nakrájeném mase. Recept jsem našla v knize Vaříme podle Herbáře 3.