Pórkový koláč se slaninou a žampiony

55
- reklama -

Suroviny

350 g listového těsta
150 g anglické slaniny
1 cibule
2 jarní cibule
2 velké pórky
250 g žampionů
1 smetana 33%
1 mozzarella
4 plátky cheddaru
2 vajíčka
sůl, pepř
pažitka
sezamové semínka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme slaninu na kostičky. Na trošce másla ji vypečeme do křupava. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou jarní cibuli, která se bude smažit na výpeku ze slaninky.
    Po zesklovatění cibulky přidáme do pánve očištěné a na kolečka nakrájené pórky. Necháme pozvolna dusit, aby pěkně změkly.
    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a přidáme k směsi. Osolíme, opepříme a ještě chvilku dusíme.
    Hotovou náplň necháme stranou vystydnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Ve smetaně rozšleháme 2 vajíčka a přidáme do vychladlé směsi. Rozválíme listové těsto. Formu vyložíme pečícím papírem. Těsto vložíme do formy a naplníme připravenou směsí. Na závěr jsem to zasypala nahrubo nastrouhaným cheddarem a mozzarellou a posypala sezamovými semínky (není nutné).

  3. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 30-45 min. na 160°. Záleží na tom, jak komu peče trouba. Hotový koláč má na povrchu zlatavou barvu. Posypala jsem čerstvou pažitkou.