
- reklama -
Suroviny
- 1 menší dýně hokkaidó
- 1 velký pórek
- 1 cibule
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- polévkové bylinky:
- sušený libeček
- petrželka
- celerová nať
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Dýni rozkrojíme, zbavíme semínek, podle potřeby oloupeme (mladou loupat nemusíme, starou raději ano) a nakrájíme na kostičky.
-
Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky.
-
Vše dáme do hlubšího hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina akorát ponořená, přidáme muškátový oříšek, bylinky, sůl a pepř, přiklopíme pokličkou a vaříme, až je zelenina měkká (od doby varu asi 15 minut).
-
Poté polévku rozmixujeme ponorným mixerem dohladka, podle potřeby dochutíme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram