
- reklama -
Suroviny
- 2 pórky
- 3-4 stroužky česneku
- 3-4 polévkové lžíce rýžové krupice
- 3-4 brambory
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle osmažíme na proužky nakrájený pórek. Přidáme česnek nakrájený na maličké kousky a opražíme. Nerestujeme moc dlouho, aby česnek nebyl hořký, stačí 1-2 minuty. Poprášíme rýžovou krupicí, zamícháme a zalijeme vodou.
-
Povaříme asi 10 minut a přidáme na kostečky nakrájené brambory. Necháme vařit, než jsou brambory měkké a dochutíme solí, případně solčankou.
Poznámka od kuchařky
Polévku stačí osolit či dochutit jen maličko, pórek a česnek samy o sobě dodají poměrně výraznou chuť. Je třeba dochucovat pozvolna, aby polévka nebyla přesolená.
Vyfotit polévku není úplně nejjednodušší, takže fotka moc nevypovídá.
Je vynikající:-)
Kuchařka: Johanka128