Pórková s krupicovými noky

39
- reklama -

Suroviny

1 větší pórek (300 g)
1 mrkev
1 PL másla
bujon
Krupicové noky:
2 dcl mléka
1 PL másla
1 vejce
5 PL dětské krupičky
sůl
špetka muškátového oříšku

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme krupicové odpalované těsto na noky: 2 dcl mléka svaříme s 1 PL másla, špetkou soli a muškátového květu.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme dětskou krupičku a mícháme tak dlouho, až vznikne hustá kaše, která se nesmí chytat vařečky ani hrnce.

  3. Necháme zchladnout a pak přidáme 1 vejce. Mícháme tak dlouho, až se vše spojí v hladké těsto. Děláme noky, které zavaříme do polévky.

  4. Nastrouháme mrkev na hrubším struhadle a zpěníme na másle, přidáme nakrájený pórek a zalijeme 1,5 litru vody, dáme bujon a povaříme.

  5. Přidáme krupicové noky, které krátce povaříme než vyplavou na povrch.

Poznámka od kuchařky

Někdy dělám z krupicového těsta kouličky, ale to je časově náročnější. Pokud se někdy nudím, udělám si je a dám zmrazit.