
Suroviny
4 porce
- Na vaječnou zásmažku:
- 2 polévkové lžíce oleje
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 celé vajíčko
- ————–
- dále potřebujeme:
- 1 menší mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle
- 1/2 nakrájeného pórku -zelenou i bílou část
- 1,5 kostky zeleninového bujonu
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 celé vajíčko
- nasekané zelené bylinky:
- libeček
- zelená cibulová nať
- petrželka
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme tuk, přisypeme hladkou mouku, za stálého míchání na mírném plameni ji opražíme do zlatavé barvy (spíš světlejší).
-
Odstavíme z plamene, vyklepneme 1 vajíčko a rychle promícháme, jako bychom dělali vaječinu – smažená vajíčka.
-
Přilijeme 1 l horké vody, hrnec dáme zpět na plamen, rozdrobíme bujon a až voda zavaří, přidáme nachystanou zeleninu a 10 minut vaříme.
-
Pak přidáme prolisovaný česnek, vmícháme vajíčko, ještě 2 minuty necháme provařit a máme hotovo.
Do hotové polévky můžeme podle chuti přidat nasekané zelené bylinky (libeček, petrželka, pažitka).
Poznámka od kuchařky
Je to taková nenáročná rychlovka, kterou dělávám docela často už 33 let:-)
Zeleninu můžeme střídat podle sezony, nebo podle toho, jakou zrovna máme doma.









