Porková polévka s mrkví a cizrnou

55
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 pórek
1 lžíce másla
2 mrkve
3 brambory
1 plechovka cizrny
100 ml kokosové smetany
1 l vody
špetka kurkumy
špetka muškátového oříšku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a brambory si oškrábeme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. V hrnci si rozehřejeme lžíci másla, přidáme pórek a cca 3 minuty restujeme. Poté přisypeme mrkev a brambory, zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny.


    Zobrazit celý recept

  2. Cizrnu si scedíme, a jakmile je zelenina v polévce měkká, polovinu cizrny do ní přisypeme. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Poté přilijeme smetanu, okořeníme kurkumou a muškátovým oříškem, případně dosolíme. Do takto hotové polévky přisypeme druhou polovinu cizrny, a vše společně krátce prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Kdo by chtěl polévku trošku ostřejší, může do ní přidat špetku chilli.