- reklama -
Suroviny
2,5 litru
- Polévka:
- 1 velká zelená část pórku
- 3-4 mrkve
- 1 menší petržel
- 1 cibule
- 4 brambory
- kmín
- pepř
- sůl
- Masox
- bylinkový nebo zeleninový bujón
- olej
- hladká mouka
- 2 stroužky česneku
- Chlebovočesnekové krutónky:
- 3 krajíce chleba
- olej
- 1-2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Polévka: Části pórku rozdělíme na listy a řádně umyjeme. Vložíme do velkého hrnce s vodou.
-
Přidáme 2 očištěné mrkve, cibuli a petržel. Vaříme do měkka.
-
Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem.
-
Brambory si nakrájíme na menší kostičky a zbylé 2 mrkve na kostičky nebo na malé hranolky. Přidáme do rozmixované polévky.
-
Poté přidáme masox, bujón, kmín a pepř.
-
Na pánvi si uděláme zásmažku z oleje a 2 lžic hladké mouky. Do ní přidáme nastrouhaný česnek, krátce promícháme a vlijeme do polévky. Dosolíme.
-
Chlebovočesnekové krutónky: Chleba nakrájíme na malé kostky a dáme na rozpálenou pánev. Zakapeme olejem a smažíme do křupava. Ke konci přidáme 1-2 stroužky prolisovaného česneku. Jen promícháme a přendáme do misky.
Kuchařka: misza