Pórková polévka s chlebovočesnekovými krutónky

47
- reklama -

Suroviny
2,5 litru

Polévka:
1 velká zelená část pórku
3-4 mrkve
1 menší petržel
1 cibule
4 brambory
kmín
pepř
sůl
Masox
bylinkový nebo zeleninový bujón
olej
hladká mouka
2 stroužky česneku
Chlebovočesnekové krutónky:
3 krajíce chleba
olej
1-2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Polévka: Části pórku rozdělíme na listy a řádně umyjeme. Vložíme do velkého hrnce s vodou.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme 2 očištěné mrkve, cibuli a petržel. Vaříme do měkka.

  3. Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem.

  4. Brambory si nakrájíme na menší kostičky a zbylé 2 mrkve na kostičky nebo na malé hranolky. Přidáme do rozmixované polévky.

  5. Poté přidáme masox, bujón, kmín a pepř.

  6. Na pánvi si uděláme zásmažku z oleje a 2 lžic hladké mouky. Do ní přidáme nastrouhaný česnek, krátce promícháme a vlijeme do polévky. Dosolíme.

  7. Chlebovočesnekové krutónky: Chleba nakrájíme na malé kostky a dáme na rozpálenou pánev. Zakapeme olejem a smažíme do křupava. Ke konci přidáme 1-2 stroužky prolisovaného česneku. Jen promícháme a přendáme do misky.