
- reklama -
Suroviny
- 2 pórky
- 4 jarní cibulky
- 3 velké brambory
- česnek ( množství podle chuti, já jsem dala 4 stroužky )
- celerová nať
- cca 300 g uvařených krup
- majoránka
- zeleninový bujón nebo vývar
- sůl
- pažitka nebo petrželka
Postup přípravy receptu
-
Do zeleninového vývaru dáme vařit brambory nakrájené na kostičky, po chvilce kolečka pórků a bílých částí cibulek a jemné plátky česneku.
-
Když je zelenina měkká, přidáme kroupy, zelené části cibulek, celerové listy, majoránku a necháme přejít varem.
-
Dochutíme a posypeme pažitkou nebo petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Kroupy si vařím do zásoby, naporcuji, dám zmrazit a potom už jen prohřeji v polévce.
Kuchařka: maris