Pórková polévka s bramborem a kroupami

75
- reklama -

Suroviny

2 pórky
4 jarní cibulky
3 velké brambory
česnek ( množství podle chuti, já jsem dala 4 stroužky )
celerová nať
cca 300 g uvařených krup
majoránka
zeleninový bujón nebo vývar
sůl
pažitka nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do zeleninového vývaru dáme vařit brambory nakrájené na kostičky, po chvilce kolečka pórků a bílých částí cibulek a jemné plátky česneku.

  2. Když je zelenina měkká, přidáme kroupy, zelené části cibulek, celerové listy, majoránku a necháme přejít varem.

  3. Dochutíme a posypeme pažitkou nebo petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Kroupy si vařím do zásoby, naporcuji, dám zmrazit a potom už jen prohřeji v polévce.