Pórková polévka II.

52
- reklama -

Suroviny

Pórek
tuk (máslo)
hl. mouka
1-2 vejce (dle množství polévky)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z tuku (másla) a mouky uděláme jíšku.Přidáme vejce + sůl a pořádně mícháme a opražíme až vejce ztuhnou (jak na mích. vajíčka) a rozklofáme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hotového nalijeme vodu či vývar.

  3. Necháme řádně povařit a přidáme očištěný a na kolečka nakrájený pórek.

  4. Nechat krátce přejít varem aby neztratil svou hodnotu a vzhled.

  5. Možno dát i kousek bujonové kostky. Já tam přidávám troška česneku pro chuť a sušené řasy – také jen trošku. Někdy i na jemno nastrouhanou zeleninu.

Poznámka od kuchařky

Často si ji dělávám v létě. Rychlá, levná a málo kalorická.

A suroviny dávám dle odhadu.

Dobrou chuť.