- reklama -
Suroviny
- Pórek
- tuk (máslo)
- hl. mouka
- 1-2 vejce (dle množství polévky)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Z tuku (másla) a mouky uděláme jíšku.Přidáme vejce + sůl a pořádně mícháme a opražíme až vejce ztuhnou (jak na mích. vajíčka) a rozklofáme.
-
Do hotového nalijeme vodu či vývar.
-
Necháme řádně povařit a přidáme očištěný a na kolečka nakrájený pórek.
-
Nechat krátce přejít varem aby neztratil svou hodnotu a vzhled.
-
Možno dát i kousek bujonové kostky. Já tam přidávám troška česneku pro chuť a sušené řasy – také jen trošku. Někdy i na jemno nastrouhanou zeleninu.
Poznámka od kuchařky
Často si ji dělávám v létě. Rychlá, levná a málo kalorická.
A suroviny dávám dle odhadu.
Dobrou chuť.
Kuchařka: Angels