Pórková omáčka s hovězím masem a s těstovinami

106
- reklama -

Suroviny
cca 8-10

1 větší cibule
750 g hovězího masa – nakrájené na kostky
500 g pasírovaných loupaných rajčat
bazalka
oregano
pepř
sůl
středně velký pórek – nakrájený na nudličky
340 g Kunovjanky (od Hamé)
kečup
těstoviny
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji, přidáme maso a necháme 10-12 minut smažit.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce přidáme na maso s cibulí podle chuti sůl, pepř, trochu bazalky a oregána a pasírovaná rajčata – zamícháme a necháme mírně vařit na 60-90 minut (do té doby než maso nezměkne).

  3. Když je maso měkké – dáme pórek a kunovjanku, podle chuti je možné přidat ještě kečup. Vaříme cca ještě půl hodiny, aby i zelenina změkla. Podáváme s těstovinami. Můžeme posypat strouhaným sýrem.