- reklama -
Suroviny
cca 8-10
- 1 větší cibule
- 750 g hovězího masa – nakrájené na kostky
- 500 g pasírovaných loupaných rajčat
- bazalka
- oregano
- pepř
- sůl
- středně velký pórek – nakrájený na nudličky
- 340 g Kunovjanky (od Hamé)
- kečup
- těstoviny
- olej
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji, přidáme maso a necháme 10-12 minut smažit.
-
Do hrnce přidáme na maso s cibulí podle chuti sůl, pepř, trochu bazalky a oregána a pasírovaná rajčata – zamícháme a necháme mírně vařit na 60-90 minut (do té doby než maso nezměkne).
-
Když je maso měkké – dáme pórek a kunovjanku, podle chuti je možné přidat ještě kečup. Vaříme cca ještě půl hodiny, aby i zelenina změkla. Podáváme s těstovinami. Můžeme posypat strouhaným sýrem.
Kuchařka: bartja