
- reklama -
Suroviny
- 60 dkg pórku
- 30 dkg rýže
- rostlinný tuk
- 20 dkg vařeného uzeného masa
- 2 vejce
- 1/4 l mléka
- pepř
- petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Dobře očištěné bílé části pórku vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka.
-
Pokrájíme na kousky.
-
Uvaříme rýži.
-
Do vymaštěné zapékací misky narovnáme postupně vrstvy rýže a pórku a pokrájeného uzeného masa.
-
Vrstvy osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou. Horní vrstva je rýže.
-
Dáme zapéct do trouby a po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.
Poznámka od kuchařky
Podáváme se zeleninovým salátem.
Kuchař: toprecepty.cz









