
Suroviny
6 porcí
- 2 kg veproveho bucku bez kosti s kuzi
- 1 hlavicka cesneku
- bylinky bouquet garni
- cerstve mlety pepr
- drceny kmin
- olivovy olej
- sul
Postup přípravy receptu
-
Maso z obou stran potreme soli smichanou s olivovym olejem a polozime stranou kuzi dolu.
Cesnek rozetreme, bylinky nasekame, namazeme smesi maso (vnitrek rolady) a opeprime. Maso srolujeme, aby na povrchu zustala jen kuze, okminujeme a svazeme provazkem. -
Polozime v pekacku na mrizku, maso se nema macet v tekutine. Da se pouzit i mrkev vcelku. Ve vyhrate troube na 130 °C peceme 2 hodiny, pote dalsi 2 hod na 160 °C prikryte a ke konci odkryte pul hodinky na 180 °C.
-
Po upeceni nechame maso alespon 10 minut odlezet. Podava se v bagete s rucolou a parmesanem, nam ale chutna s horcici, okurkou a cerstvou cibuli.
Poznámka od kuchařky
Original receptu pouziva do naplne fenyklove chmyri a stonky, ja to v Italii takto zkusila a to jedine jsem z masa vydloubavala. Da se take k peceni pridat na vetsi kusy nasekana cibule, cesnek a jina zelenina a podavat maso teple s jakoukoli prilohou.