
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 150-200 g hovězích žeber
- 1 brambora větší
- 2 stroužky česneku
- 1 střední cibule
- 1 vejce
- 1 středně velká mrkev
- 1 středně velká petržel
- kousek celeru
- 1 malá bílá paprika
- polévkové koření
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 1 KL Podravky
- pepř
- sůl
- 1 KL sójové omáčky
- trošku petržele
Postup přípravy receptu
-
Jeden kousek hovězího žebra vložíme do kastrůlku a počkáme až se udělá na hladině pěna. Tu sebereme a až potom přidáme všechny ingredience kromě brambor a vajíčka.
-
Mírně osolíme, opepříme a přidáme podravku. Vaříme cca 2-2,5 hodiny středním varem (tzn. netáhneme to dlouho).
-
Vytáhneme kost a maso rozdělíme na kousky. Ke konci přidáme nakrájenou bramboru a dál vaříme cca 20 minut. Nakonec vmícháme rozkvedlané vajíčko a ještě minutku povaříme. Samozřejmě že můžeme ještě přisolit či opepřit.
Poznámka od kuchařky
PS: Tato polévka je vhodná spíš pro ty, kteří chodí z práce dříve (po 14hodině), to je jasný… PS2: v polévce mám raději větší kousky-viz foto. PS3: málem bych zapomněl na hrst krup,které tam také byly.(uvařené zvlášť).
Kuchař: cekrops