Pomerančový sirup

151
- reklama -

Suroviny

500 g mrkve
4-5 velkých jablek
4 litry vody
4 kg cukru
100 g kyseliny citrónové
pomerančová tresť

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájená jablka a mrkve rozvaříme ve vodě.

  2. Rozmixujeme a přecedíme přes sítko, které zachytí případné větší kousíčky.

  3. Znovu rozmixujeme, přidáme cukr, kyselinu citrónovou, popř. mírně zahřejeme – cukr se rychleji rozpustí.

  4. Přidáme tresť, nalijeme do zavařovacích sklenic a zavaříme (asi 30 minut na 80°C). Používáme jako sirup do vody.

Poznámka od kuchařky

Při výrobě jsem se inspirovala výrobou šťávy (sirupu) z červené řepy. Výsledkem je sirup, který se tváří, že byl opravdu vyrobený z pomeračů 🙂