
- reklama -
Suroviny
- 500 g mrkve
- 4-5 velkých jablek
- 4 litry vody
- 4 kg cukru
- 100 g kyseliny citrónové
- pomerančová tresť
Postup přípravy receptu
-
Pokrájená jablka a mrkve rozvaříme ve vodě.
-
Rozmixujeme a přecedíme přes sítko, které zachytí případné větší kousíčky.
-
Znovu rozmixujeme, přidáme cukr, kyselinu citrónovou, popř. mírně zahřejeme – cukr se rychleji rozpustí.
-
Přidáme tresť, nalijeme do zavařovacích sklenic a zavaříme (asi 30 minut na 80°C). Používáme jako sirup do vody.
Poznámka od kuchařky
Při výrobě jsem se inspirovala výrobou šťávy (sirupu) z červené řepy. Výsledkem je sirup, který se tváří, že byl opravdu vyrobený z pomeračů 🙂
Kuchařka: cathleen