
- reklama -
Suroviny
- 1,5 l slivovice
- 3 pomeranče
- 4 citrony
- 350 ml vody
- 0,5 kg cukru krystal
- 2 vanilkové cukry
- 15 hřebíčků
- 250 ml rumu
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče a citrony oloupeme a nakrájíme na kostičky, u citronů oloupeme i bílou část kůry, aby likér nebyl hořký.
-
Vodu svaříme s cukrem a vanilkovým cukrem, několik minut necháme projít varem.
-
Slivovici nalijeme do vhodné uzavíratelné nádoby, přidáme nakrájené citrony a pomeranče, hřebíčky a nakonec i vychladlý cukerný roztok.
-
Necháme louhovat minimálně 14 dnů. Po uplynutí této doby likér zcedíme a nalijeme do něj 1/4 l rumu, promícháme a nalijeme do láhví.
Poznámka od kuchařky
Výborné pro ty, kteří nemají rádi palčivou chuť slivovice.
Kuchařka: ivulinka









