
- reklama -
Suroviny
- 2 pomeranče
- 500 ml vodky
- 2 kousky celé skořice
- kousek vanilky
- 150 g cukru
- 150 g vody
Postup přípravy receptu
-
Celé pomeranče dobře vydrhneme kartáčkem na zeleninu a oloupeme je.
Slupky i se skořicí a vanilkou vložíme do uzavíratelné sklenice, zalijeme vodkou, dobře uzavřeme a necháme v teple místnosti 24-48 hodin macerovat. -
Oloupané pomeranče nakrájíme na půlkolečka, uložíme do druhé uzavíratelné sklenice, prosypeme cukrem, zalijeme vodou a uzavřeme. Protřepeme a také necháme v teple, aby se cukr co nejvíce rozpustil.
-
Druhý den dáme pomeranče s cukrem do hrnce a mírně vaříme asi 15 minut, aby se cukr zcela rozpustil a z pomerančů se uvolnila šťáva.
-
Po částečném prochladnutí směs přecedíme přes čistou utěrku a smícháme ji s přecezenou macerovanou vodkou. Přelijeme do sklenic a dobře uzavřeme.
Poznámka od kuchařky
Z Prima receptáře
Kuchařka: cathleen









