Pomerančový krém

174
- reklama -

Suroviny
4 porce

5-6 velkých pomerančů ( 600 ml šťávy )
4 žloutky
60 g solamylu
150 g cukru
1 smetana

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče vymačkáme, potřebujeme z nich 600 ml šťávy, přidáme cukr, žloutky a solamyl, vše ušleháme metlou a za stálého míchání svaříme do zhoustnutí .

  2. Necháme vychladnout a pak vmícháme smetanu. Dobře promícháme .

  3. Nalijeme do skleniček a dáme vychladit .

Poznámka od kuchařky

Tento recept mám také na stránkách www.pažitka.cz

Stejně jsem udělala i krém z kiwi, jen jsem ho rozmixovala, aby bylo mixované hmoty 500 ml. Komu by mohla vadit zrníčka,

je třeba propasírovat.