Pomerančový koláč

78
- reklama -

Suroviny
8 ks

100 g cukr krystal
120 g másla
3 vejce
1 KL kypřícího prášku do pečiva
220 g polohrubá mouka
1 KL citronové kůry
1 KL pomerančové kůry
8 PL pomerančové šťávy
2 PL citrónové šťávy
pár kapek pomerančové esence
1 PL pomerančového likéru ( nemusí být)
a kdo má rád tak může přidat 1 KL kandované pomerančové kůry
špetka soli (do bílků)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo třeme s cukrem a žloutky do pěny, pak postupně přidáváme mouku a obě šťávy.

  2. Bílky vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme, zároveň vmícháme esenci a likér případně kandovanou kůru.

  3. Vylijeme do vymazané a vysypané formy pečeme na 170°C dorůžova.

  4. Můžeme polít citrónovou polevou a nebo čokoládou. e to vynikající zákusek i pro slavnostní příležitosti s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.