
- reklama -
Suroviny
8 ks
- 100 g cukr krystal
- 120 g másla
- 3 vejce
- 1 KL kypřícího prášku do pečiva
- 220 g polohrubá mouka
- 1 KL citronové kůry
- 1 KL pomerančové kůry
- 8 PL pomerančové šťávy
- 2 PL citrónové šťávy
- pár kapek pomerančové esence
- 1 PL pomerančového likéru ( nemusí být)
- a kdo má rád tak může přidat 1 KL kandované pomerančové kůry
- špetka soli (do bílků)
Postup přípravy receptu
-
Máslo třeme s cukrem a žloutky do pěny, pak postupně přidáváme mouku a obě šťávy.
-
Bílky vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme, zároveň vmícháme esenci a likér případně kandovanou kůru.
-
Vylijeme do vymazané a vysypané formy pečeme na 170°C dorůžova.
-
Můžeme polít citrónovou polevou a nebo čokoládou. e to vynikající zákusek i pro slavnostní příležitosti s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
Kuchařka: jipohe