Pomerančový džus

63
- reklama -

Suroviny

500 g mrkve
3 jablka
1,5 l vody
1 kg cukru
20-25 g kyseliny citronové
pomerančová tresť

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev pokrájíme na kolečka, jablkům vykrojíme jádřinec a bubáka a nakrájíme je na větší kousky a všechno to rozvaříme v 1,5 l vody (nejlépe v tlakovém hrnci).

  2. Pak rozmixujeme, přecedíme, smícháme s cukrem a kyselinou citronovou a podle chuti (spíš vůně 🙂 ) přidáme tresť.

  3. Zavaříme takhle husté asi 25-30 minut, vodou ředíme až před konzumací. Podáváme vychlazený.

Poznámka od kuchařky

Výsledkem je výborný džus, lepší než kupovaný, a ten, kdo u jeho výroby nebyl, rozhodně nepozná, že není pravý pomerančový.