
- reklama -
Suroviny
- 500 g mrkve
- 3 jablka
- 1,5 l vody
- 1 kg cukru
- 20-25 g kyseliny citronové
- pomerančová tresť
Postup přípravy receptu
-
Mrkev pokrájíme na kolečka, jablkům vykrojíme jádřinec a bubáka a nakrájíme je na větší kousky a všechno to rozvaříme v 1,5 l vody (nejlépe v tlakovém hrnci).
-
Pak rozmixujeme, přecedíme, smícháme s cukrem a kyselinou citronovou a podle chuti (spíš vůně 🙂 ) přidáme tresť.
-
Zavaříme takhle husté asi 25-30 minut, vodou ředíme až před konzumací. Podáváme vychlazený.
Poznámka od kuchařky
Výsledkem je výborný džus, lepší než kupovaný, a ten, kdo u jeho výroby nebyl, rozhodně nepozná, že není pravý pomerančový.
Kuchařka: cathleen









