- reklama -
Suroviny
- 100 ml mléka
- 100 ml pomerančové šťávy
- 2 lžičky pomerančové kůry
- 2 vejce
- 75 g rozpuštěného másla
- 75 g cukru
- 550 – 600 g polohrubé + hladké mouky
- 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
- můžeme přimíchat rozinky
Postup přípravy receptu
-
Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme uzly, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut.
-
Pak pomašlujeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C/20 minut. Hotové uzly ihned přendáme z plechu na mřížku.
Poznámka od kuchařky
Tento i spoustu dalších receptů najdete na http://domacipekarny.dama.cz/
Kuchařka: aja.g