Pomerančové uzly

44
- reklama -

Suroviny

100 ml mléka
100 ml pomerančové šťávy
2 lžičky pomerančové kůry
2 vejce
75 g rozpuštěného másla
75 g cukru
550 – 600 g polohrubé + hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
můžeme přimíchat rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme uzly, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak pomašlujeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C/20 minut. Hotové uzly ihned přendáme z plechu na mřížku.

Poznámka od kuchařky

Tento i spoustu dalších receptů najdete na http://domacipekarny.dama.cz/