Suroviny
1 plech (32x24cm)
- 3 velké pomeranče (cca 500g čisté dužiny)
- 300g kukuřičné mouky
- 100g fruktosy
- 100g obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj)
- 2 vejce
- 1 lžíce bio kypřícího prášku
- 200g pomazánkového másla bez příchuti
- 150g bílého jogurtu
- 1 lžíce fruktosy
- 2 lžíce vanilkové fruktosy (,,vanilkový cukr light“)
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče pečlivě oloupeme, každý měsíček oloupeme i z blanky, potřebuje jen čistou dužinu, abychom neměli těsto nahořklé. Z pomerančů necháme překapat cca 200 ml šťávy, kterou si dáme stranou na dokončení dezertu.
-
K pomerančům přidáme vejce, fruktosu, mléko a vyšleháme.
-
Přidáme prosetou mouku a kypřící prášek.
-
Těsto nalijeme do připravené formy (vymazaná a vysypaná), pečeme při 175° C zhruba 25 min a necháme vychladnout.
-
Studený korpus pokapeme přibližně 100ml šťávy a potřeme krémem z másla, jogurtu a obou fruktos.
-
Nakonec si zbylých 100ml šťávy rozmícháme se špetkou agaru, přivedeme k varu a pokapeme buchtu. Nyní už jen stačí pár hodin nechat vychladit.
-
Občas se stane, že mám méně šťavnaté pomeranče a nemám tolik šťávy, tak buchtu jen popráším kakaem místo pomerančového agaru.