
- reklama -
Suroviny
- 12 dkg hrubé mouky
- 12 dkg moučkového cukru
- 6 vajec
- 1 vanilkový cukr
- 1 nastrouhaný pomeranč i s kůrou
- 1 pomeranč na zdobení
- Krém:
- 20 dkg másla
- 12 dkg cukru moučkového
- 1 žloutek
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 2 lžíce rumu
- 1 vanilkový cukr
- trochu pomerančové kůry
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem. Pak po části přidávat nastrouhaný pomeranč. Nakonec mouku a sníh z 6 bílků. Dáme do vymazané kulaté formy a upečeme.
-
Vychladlý piškot rozřízneme na plocho. Na krém utřeme všechny ingredience dohladka aspoň 20 minut. Potom naneseme na spodní placku a přikryjeme vrchní.
-
Po stranách můžeme natřít zbylým krémem a navrch jsem dala čokoládovou polevu a ozdobila pomerančem. Na plátky pomeranče jsem nanesla trošku želatiny. Záleží na každém, jak si to ozdobí. Jinak stačí jen povrch pocukrovat.
Poznámka od kuchařky
Řezy jsou opravdu výborné, příjemné pomerančové chuti.
Kuchařka: Jaruna18