- reklama -
Suroviny
- 200 ml rýže
- 200 ml vody
- 200 ml mléka
- špetka soli
- hrst rozinek
- 2 pomeranče
- několik lístků meduňky
- cukr podle chuti
- 200 ml bílého jogurtu nebo zakysané smetany
- špetka drceného bílého pepře
- limetka nebo citrón na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Dobře propranou rýži uvaříme do měkka v mírně osolené vodě s mlékem. Necháme ji úplně vychladnout.
-
Mezitím omyté pomeranče vodorovně rozkrojíme, dužinu opatrně vydlabeme, abychom neporušili „mističky“ z kůry.
-
Studenou rýži podle chuti osladíme, přidáme rozinky, drcený pepř, na kousky nakrájenou dužinou z pomerančů a natrhanými lístky meduňky.
-
Vše promícháme s jogurtem nebo smetanou.
-
Touto směsí naplníme mističky z pomerančové kůry a necháme dobře vychladit.
-
Před podávání ozdobíme plátkem limetky nebo citrónu. Tento rýžový salát podáváme jako příjemnou změnu buď ke svačině nebo též jako desert.
Kuchařka: pejsek