
- reklama -
Suroviny
- 90 g bezlepkové mouky Schär B
- 30 g bezlepkové mouky Jizerka
- 30 g Solamylu
- 1/4 kávové lžičky xanthanu
- 60 g moučkového cukru
- 100 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
- šťáva a kůra z 1/2 pomeranče
- pomerančová marmeláda
- Pomerančová poleva:
- 180 g mletého cukru
- 1 lžíce horké vody
- 2-3 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžička rozehřátého ztuženého tuku
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu.
-
Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme libovolné tvary.
-
Pečeme při 160 °C asi 8 min. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme.
-
Zcela vychladlé cukroví slepujeme po dvou meruňkovou nebo pomerančovou marmeládou a potřeme pomerančovou polevou. Tu připravíme důkladným promícháním uvedených surovin.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram