
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 30 g bramborové moučky
- 1 vejce
- 1 pomeranč – kůra
- Máslový krém:
- 2 vanilkové pudingy
- 1/2 l mléka
- 120 g másla
- 100 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- šťáva i kůra z 1 pomeranče
- Poleva:
- 1 hrnek moučkového cukru
- šťáva z 1 pomeranče
- pomerančový alginát
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme uležet v chladničce.
-
Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka, upečeme.
-
Vychladlé slepujeme pomerančovým krémem, poléváme pomerančovou polevou a zdobíme pomerančovým alginátem.
-
Nádivka: Do základního máslového krému přidáme šťávu i kůru z pomeranče.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Bahula