- reklama -
Suroviny
- cca 15 dkg mraženého hrášku
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce citronového oleje
- pomazánkové máslo bez příchutě (asi by mohlo být česnekové, v tom případě již česnek nepřidávat)
- sůl
- pepř
- anglická slanina
Postup přípravy receptu
-
Hrášek na cedníku proplácheme horkou vodou, papírovou utěrkou usušíme a rozmixujeme spolu s pokrájeným česnekem.
-
V misce smícháme s pomazánkovým máslem, olejem, podle chuti dosolíme, příp. přikyselíme citronem.
-
Na pánvičce osmažíme na malé kostičky pokrájenou anglickou slaninu, namazané toasty jí můžeme posypat nebo vmíchat do pomazánky
Poznámka od kuchařky
Inspirovalo mě hráškové pesto, které jsem dělala na špagety, kdo má rád chuť sladkého hrášku, ocení. Jistě by to šlo v sezoně i z hrášku čerstvého
Kuchařka: hosta