Suroviny
- 5 vajíček
- 1 lžíce másla
- 2 lahůdkové cibulky
- 3 stroužky česneku
- 1 pomazánkové máslo bez příchuti
- 2 ks sýru Apetito
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci másla necháme zesklovatět bílé části cibulky a posléze na ni dáme vajíčka, trošku soli a uděláme klasickou vaječnou smaženici, o trošku tužší než obvykle. Necháme ji vychladnout.
-
Pak v misce rozmícháme máslo se sýrem a do toho vmícháme vaječinu. Přidáme utřený česnek, drobně pokrájené zelené části cibulky, osolíme a opepříme dle chuti. Zamíchala jsem jen vařečkou, aby tam byly cítit kousky vajíček.
Poznámka od kuchařky
Výsledkem je jemná a vláčná pomazánka, která se může namazat na cokoliv z pečiva. Velký úspěch tu měly knedlíčky ze smažených vajíček, tak jsem je použila pro změnu do pomazánky a velice nám chutná, snad i zde si najde své příznivce. Kdo nemá cibulku, může udělat jen na másle a přidat pažitku a nebo by tam možná byla dobrá i jemně nastrouhaná mrkev. To zkusím příště.