
- reklama -
Suroviny
necelý1/2kg kelímek od Vlašského salátu
- 300 g kuřecího masa (obrala jsem uvařený skelet z vývaru)
- 300 g taveného sýra (2 ks po 150 g)
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 cibule (velká)
- 1 lžíce oleje
- 1 plátek másla (tenký)
- špetka mletého pepře
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji s máslem osmažíme do zlatavé barvy nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zchládnout.
-
Ponorným mixérem rozmixujeme na drobné kousky nakrájené maso, ke kterému jsme přidali zároveň i hořčici(samotné maso by nám mohlo zavařit mixér).
-
Poté přidáme sýr, ochutíme pepřem a solí a znovu vše pomixujeme na hladkou pomazánku.
-
Do pomazánky přidáme osmaženou cibuli i s tukem, vidličkou dobře prošleháme a dáme uležet do chladna.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Ve vyhledávači jsem našla několik pomazánek z vařeného masa,ale surovinami se opravdu liší. Do podobných nepřidávám žádnou z nich, protože vím, že tu práci si dá určitě někdo místo mne:-)
Kuchařka: Anna Kocikova









