Pomazánka z vařeného kuřecího masa

577
- reklama -

Suroviny
necelý1/2kg kelímek od Vlašského salátu

300 g kuřecího masa (obrala jsem uvařený skelet z vývaru)
300 g taveného sýra (2 ks po 150 g)
1 lžíce plnotučné hořčice
1 cibule (velká)
1 lžíce oleje
1 plátek másla (tenký)
špetka mletého pepře
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji s máslem osmažíme do zlatavé barvy nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zchládnout.

  2. Ponorným mixérem rozmixujeme na drobné kousky nakrájené maso, ke kterému jsme přidali zároveň i hořčici(samotné maso by nám mohlo zavařit mixér).

  3. Poté přidáme sýr, ochutíme pepřem a solí a znovu vše pomixujeme na hladkou pomazánku.

  4. Do pomazánky přidáme osmaženou cibuli i s tukem, vidličkou dobře prošleháme a dáme uležet do chladna.
    Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Ve vyhledávači jsem našla několik pomazánek z vařeného masa,ale surovinami se opravdu liší. Do podobných nepřidávám žádnou z nich, protože vím, že tu práci si dá určitě někdo místo mne:-)