Pomazánka z uzené makrely, Nivy a sýru Cottage

99
- reklama -

Suroviny

20 dkg masa z uzené makrely
1 balení Cottage sýru
10 dkg sýru Niva
3 cm plátek změklého másla
1 lžička hořčice
1 malá cibule
pepř, popř. sůl
popř. smetana na naředění

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou makrelu obereme od kostí a od kůže, vložíme do misky, přidáme sýr Cottage, nadrobenou Nivu, změklé máslo, hořčici a rozmixujeme tyčovým mixerem. Pokud je pomazánka hustá (někdy je sýr Cottage řídší, jindy hustější), naředíme ji opatrně smetanou.
    Cibuli nakrájíme najemno, přidáme ji do pomazánky (kdo nemá rád syrovou cibuli v kouscích, pomixujeme ji mixerem), pomazánku opepříme, popř. opatrně dosolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Mažeme na čerstvé pečivo, ozdobíme pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Pokud necháme pomazánku přes noc uležet v lednici, bude ještě lepší.