
- reklama -
Suroviny
- 1 pomazánkové máslo
- 1-2 balení tvarůžků
- sůl
- pepř
- 3-4 jarní cibulky na jemno pokrájené
- sterilovaná kapie (naložená, několik kousků nasekané na jemno)
- 1 lžíce nasekané pažitky
- asi 0,5 dcl světlého piva (podle potřeby)
- špetka cukru
- olej na opékání topinek
- palička česneku na topinky
Postup přípravy receptu
-
Z pom. másla, nastrouhaných tvarůžků, cibulky, kapie, pažitky, piva a špetky cukru umícháme pomazánku, kterou necháme dobře uležet alespoň do večera v lednici. Můžeme, ale nemusíme solit, tvarůžky jsou slané dost.
-
Opečeme si krajíce chleba na oleji a pořádně je potřeme vrstvou česneku a na ještě horké topinky namažeme pomazánku.
-
Můžeme ozdobit červenou cibulí.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-jak už napovídá název – magazín Albert.
Vyzkoušejte, je to fakt síla!
Přidala jsem rovnou podobné recepty, každá z pomazánek je však trochu jiná.
Kuchařka: JanaDorazinova