- reklama -
Suroviny
- vanička tučného tvarohu
- 20 g másla
- 1/3 rovné lžičky soli
- špetka jedlé sody
Postup přípravy receptu
-
Na nepřilnavou pánev vyklopíme z vaničky tvaroh a dobře ho promícháme se solí a sodou.
Necháme 30 minut odpočinout. -
K tvarohu přidáme máslo a pomalu, za stálého míchání zahříváme. Přivedeme k teplotě jen do 60°C, při větší by už tvaroh mohl krupičkovatět.
-
Prochladlou směs dochutíme (česnekem nebo křenem, pažitkou a dalšími bylinkami) a necháme ztuhnout v chladnu.
Poznámka od kuchařky
Recept i rady mám od kamarádky Vendulky Zahradnkové, díky, Vendul 🙂
Něco podobného tu už máme, ale s mnohem větším množstvím sody a trochu jiným postupem.
Kuchařka: cathleen