![Pomazánka z pečeného vepřového masa_5ff724fe20be6.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pomazanka-z-peceneho-veproveho-masa_5ff724fe0e250.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 300-350 g pečeného masa (měla jsem krkovici a koleno)
- 1 větší cibule
- 1-2 střední uvařené brambory
- 2 lžíce naložené a nasekané kapie (ve sladkokyselém nálevu)
- 1-2 lžíce pikantní hořčice
- výpek dle potřeby
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso, hořčici a brambory rozmixujeme ponorným mixérem do hladké pomazánky. Cibuli a kapii nakrájíme na drobno. Požadovanou hustotu upravíme studeným výpekem.
-
Pomazánku spojíme s cibulí, kapií a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Všechno důkladně promícháme a dáme vychladit. Podáváme nejlépe s čerstvým, křupavým chlebem.
Poznámka od kuchařky
Brambory pomazánku odlehčí i nastaví.
Kuchařka: mika59