- reklama -
Suroviny
- 500 g mletého (nejlépe doma) libového bůčku
- 250-300 g sádla
- 1 cibule
- 3 stroužky utřeného česneku
- 100 ml suchého vína
- 50 ml vody
- mletý pepř
- mletý kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do vyšší pánve dáme na kousek sádla opéct maso. Mícháme a rozdělujeme maso od sebe, až zbělá. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, česnek, kmín, sůl, vodu a víno.
-
Pánev přikryjeme a s občasným mícháním maso dusíme cca půl hodiny. Je-li třeba, malinko podlijeme. Až se voda vydusí a maso se začne opékat, přidáme sádlo.
-
Společně dusíme dalších asi deset minut. Masovou směs dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně solí. Po chvíli maso rozdělíme do skleniček a dáme vychladit.
Poznámka od kuchařky
Pomazánku uchováváme v lednici. Bude ji přibližně 700-800 g, podle množství sádla, toho můžete dát více. Chutí se velice podobá pravému rillettes, ale příprava je jednodušší a doba určitě o mnoho kratší.
Kuchařka: mika59