
- reklama -
Suroviny
- 200 g mletého vepřového masa (libového, nejlépe z kýty)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce dobrého kečupu nebo 2 lžíce protlaku
- 1 malá červená paprika nebo kapie
- lžíce oleje
- 2-3 lžíce majonézy
- sůl
- pepř
- koření (co máte rádi)
- oregano
- sušená bazalka
- jarní cibulka
- pažitka na posypání
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji.
-
Přidáme maso, nakrájenou papriku a mícháme, aby se maso oddělilo.
-
Podlijeme trochou vody, kečupem, přidáme koření a dusíme doměkka a do vyvaření tekutiny.
-
Necháme vychladnout.
-
Poté přidáme majonézu, dochutíme a ponorným mixérem vyšleháme dohladka.
-
Necháme odležet a mažeme na jednohubky nebo chlebíčky. Sypeme cibulkou nebo pažitkou.
Kuchařka: mika59