
- reklama -
Suroviny
4 porce
- ½ lilku
- 1 větší červená paprika
- sůl, pepř
- sušený česnek
- ½ lžičky mleté uzené papriky
- čerstvá bazalka
- ½ lžičky cukru
- 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájejte na plátky, posolte a nechte vypotit.
Poté ho otřete a dejte péct na 20 minut do trouby i s červenou paprikou. Při 180 stupních upečeme. -
Papriku po upečení sloupněte ze slupky, dejte jen dužinu papriky. Zchladlou zeleninu vložte do mixéru se solí, pepřem, mletou paprikou, pár lístky bazalky, olejem a cukrem. Vše rozmixujte na směs, kterou pak podáváme na pečivu.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala mě Iva kamarádka.
Zkusila jsem přidat i BBQ omáčku a dostalo to jinou chuť, která byla moc dobrá.
Kuchařka: janatka









