
- reklama -
Suroviny
- 2 balení krabích tyčinek
- 1 malý celer
- 2 mrkve
- 1 malý bílý jogurt
- 2-3 lžíce majonézy
- sůl
- citrónová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Očištěný celer a mrkev nakrájíme na menší kousky a uvaříme. Po uvaření vyndáme z vody do mísy a vidličkou rozmačkáme. Necháme zchladit.
-
Krabí tyčinky vložíme zmražené ( i s jejich obaly) na chvíli do vroucí vody.
-
Potom je vyndáme, stáhneme z nich obaly a vidličkou rozmačkáme nebo rozkrájíme nožem.
-
Přidáme do mísy, promícháme a přidáme jogurt, majonézu, sůl a citrónovou šťávu. Dáme vychladit do lednice.
-
Mažeme na plátky chlebíčkové veky a zdobíme plátky citrónu.
Tuto pomazánku můžeme také servírovat v koktejlových sklenicích na listu hlávkového salátu a podávat s pečivem.
Kuchařka: lenka-m