Pomazánka z jogurtu

86
- reklama -

Suroviny

jogurt
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Choceňský nebo Hollandia jogurt vyklopíme do sítka a necháme odkapat, nejlépe přes noc. Pokud je ještě mokrý, hrudku jogurtu obrátíme a necháme ještě odkapat, ale většinou už to není nutné. Odkape asi polovina hmotnosti. Pak mírně osolíme a promícháme s pokrájenou pažitkou.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Na odkapání můžete použít i sáček, který se používá na lisování ovocných šťav.

Tohle jsou jedny z mála jogurtů, které obsahují živé kultury a jdou zcedit. Jiné jogurty (kromě řeckého) ani nezkoušejte, protečou jako bláto.

Tekutina která odkape je vynikající na zadělání kynutého těsta místo mléka – těsto je neuvěřitelně nadýchané!

Odkapaný jogurt můžete použít jako základ dalších pomazánek místo tvarohu nebo části majonézy. Vynikající je např. u česnekové pomazánky (tavený sýr, odkapaný jogurt, lžíce majonézy, česnek)