Pomazánka z Hrašky

51
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

50 g Hrašky
250 ml vody
150 g másla
1-2 PL smetany
2 sladkokyselé okurky
1 sterilovaná kapie
1 menší cibule
2 stroužky česneku
pažitka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hrašku smícháme s vodou a asi 20 minut zvolna vaříme na hustou kaši.

  2. Po vychladnutí našleháme máslo a vešleháme do něho kaši, přidáme trochu smetany a ještě krátce prošleháme.

  3. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené okurky a kapii, česnek utřený se solí a nasekanou pažitku. Zamícháme a dochutíme solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

Hrašku jsem koupila na farmářských trzích v Květné zahradě. Základ pomazánky (kaši) jsem udělala podle letáku, který mi k Hrášce přiložili, zbytek jsem improvizovala. Nikdy jsem ji nejedla a byla jsem zvědavá na její chuť. Pomazánka mi moc chutnala.