
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 50 g Hrašky
- 250 ml vody
- 150 g másla
- 1-2 PL smetany
- 2 sladkokyselé okurky
- 1 sterilovaná kapie
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Hrašku smícháme s vodou a asi 20 minut zvolna vaříme na hustou kaši.
-
Po vychladnutí našleháme máslo a vešleháme do něho kaši, přidáme trochu smetany a ještě krátce prošleháme.
-
Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené okurky a kapii, česnek utřený se solí a nasekanou pažitku. Zamícháme a dochutíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Hrašku jsem koupila na farmářských trzích v Květné zahradě. Základ pomazánky (kaši) jsem udělala podle letáku, který mi k Hrášce přiložili, zbytek jsem improvizovala. Nikdy jsem ji nejedla a byla jsem zvědavá na její chuť. Pomazánka mi moc chutnala.
Kuchařka: Bahula