Pomazánka z cukety a parmazánu

93
- reklama -

Suroviny

1 menší cuketa (měla jsem žlutou, ale může být i zelená)
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
sůl
1 lžička red curry pasty
půl hrnku strouhaného parmazánu
2 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme cuketu i se slupkou na hrubém struhadle, v misce ji posolíme. Mezitím na másle osmažíme dorůžova nadrobno pokrájenou cibulku, později přidáme i pokrájený česnek. Přidáme červenou kari pastu a promícháme.

  2. Cuketu důkladně vymačkáme a na připraveném základě asi pět minut zprudka orestujeme. Dáme zpět do misky, přidáme strouhaný parmazán a zakysanou smetanu. Podle chuti dosolíme – ale většinou není nutné.

  3. Necháme v lednici vychladnout a mažeme na opečené tousty.

Poznámka od kuchařky

Je tu dost pomazánek z cukety, úroda je veliká :D. Takovouto jsem tu ale nenašla, třeba se někomu bude hodit. Ten, koho pohoršuje kombinace asijské a italské suroviny, může použít chilli pastu.